Αν ψάχνετε μια συνταγή για νηστίσιμα αλλά και υγιεινά κεφτεδάκια, δεν γίνεται να μη δοκιμάσετε αυτή την πεντανόστιμη παραλλαγή τους με κουνουπίδι και φακές που θα σας θυμίσει τον αγαπημένο σας κεφτέ: τραγανός εξωτερικά, τρυφερός μέσα και πολύ μυρωδάτος!
Διαδικασία
Βήμα 1
Πολτοποιούμε τα 150 γρ. από τις φακές και τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τις υπόλοιπες φακές. Ζυμώνουμε και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 20′. Με λαδωμένα χέρια πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέτριο μέγεθος και τα αραδιάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Βήμα 2
Ψήνουμε τα κεφτεδάκια σε προθερμασμένο φούρνο για 30′ στους 180°C στον αέρα. Ταυτόχρονα σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα ταχινιού. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα ταχινιού και με καυτερή πάστα harissa.