10′ προετοιμασία
20′ τηγάνισμα
Σύνολο: 30′
Υλικά
Μερίδες: για 30 κεφτεδάκια
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Κεφτεδάκια
- Για να φτιάξουμε τα κεφτεδάκια, σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουτ. σούπας από το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για περίπου 5 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Αδειάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
- Πλάθουμε κεφτεδάκια στρογγυλά, στο μέγεθος καρυδιού, και τα αλευρώνουμε.
- Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι, τόσο ώστε να καλύψει το 1/3 του σκεύους, και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Τηγανίζουμε σε δόσεις για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
- Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Σάλτσα
- Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα, το κέτσαπ και τον χυμό λεμονιού και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να κοχλάζει.
- Ρίχνουμε τότε τα κεφτεδάκια και ανακατεύουμε απαλά για να καλυφθούν με τη σάλτσα.
- Σιγοβράζουμε για 3-5 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει ελαφρώς.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τα κεφτεδάκια ζεστά, περιχυμένα με τη σάλτσα
gastronomos.gr