Κεφτεδάκια με ελιές και φρέσκια ντομάτα

Δοκιμάστε αυτά τα κλασικά κεφτεδάκια με κυμινάτη σάλτσα ντομάτας και ελιές. Είναι τόσο νόστιμα που θα εξαφανιστούν στο λεπτό!

Διαδικασία

Βήμα 1

Για τα κεφτεδάκια: Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια, τα οποία αλευρώνουμε ελαφρά, τα τινάζουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα παντού. Τοποθετούμε με τρυπητή κουτάλα τα κεφτεδάκια σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.

Βήμα 2

Για τη σάλτσα: Αδειάζουμε το λάδι από το τηγάνι, το τοποθετούμε ξανά στεγνό στη φωτιά και προσθέτουμε τις ντομάτες, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κύμινο, το μπαχάρι και τον ντοματοπελτέ.

Βήμα 3

Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μόλις η σάλτσα αρχίζει να δένει ανακατεύουμε μέσα τις ελιές. Μαγειρεύουμε για 5΄ ακόμη, σε χαμηλή φωτιά και περιχύνουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα.
Τα σερβίρουμε ζεστά με λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό.

Επόμενο Άρθρο