20′ προετοιμασία
50′ ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 10′
Υλικά
Μερίδες: 9
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το κέικ με καρύδια και κανέλα, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C και βουτυρώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 22 εκ.
- Κοσκινίζουμε μαζί σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη 1 κούπα από τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και στη συνέχεια τη sour cream και τη βανίλια.
- Τέλος, ενσωματώνουμε τα κοσκινισμένα υλικά.
- Αδειάζουμε τη μισή ζύμη μέσα στη φόρμα.
- Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τη 1/2 κούπα ζάχαρη που μας έμεινε, την κανέλα και τα καρύδια και αδειάζουμε τα 2/3 πάνω από τη ζύμη της φόρμας.
- Από πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη ζύμη και πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρη-κανέλα-καρύδια που έμεινε.
- Ψήνουμε για 50 λεπτά. Κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι για να δούμε αν το κέικ έχει ψηθεί σωστά μέχρι μέσα.
- Το κέικ με καρύδια και κανέλα σερβίρεται ζεστό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 21.
www.gastronomos.gr