Κλασικό μωσαϊκό-Μια σταθερή αξία στα γλυκά

Ο κορμός σοκολάτας είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο αγαπητά γλυκά για τους λάτρεις της σοκολάτας. Με συνοδεία παγωτού και έξτρα σιρόπι σοκολάτας ή σκέτο είναι το ιδανικό γλύκισμα για όλες τις εποχές του χρόνου.

Βήμα 1

Σε ένα μπολ πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας τα μπισκότα μέχρι να σπάσουν. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συχνά και συνεχόμενα ωσότου το βούτυρο και η ζάχαρη λιώσουν προσέχοντας όμως να μην βράσουν. Προσθέτουμε το κακάο και το κονιάκ.

Βήμα 2

Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Στη συνέχεια, το μεταφέρουμε σε φόρμα του κορμού ή εναλλακτικά σε φόρμα του κέικ.

Βήμα 3

Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για ένα βράδυ για να σφίξει καλά. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε το γλυκό κομμένο σε φέτες.

Επόμενο Άρθρο