ΥΛΙΚΑ:
150γρ βούτυρο
5 μήλα
1 κούπα ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
ΖΥΜΗ:
4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
2 βανίλιες
1 και μισή κούπα φαρίνα
Εκτέλεση: :
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα. Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Λιώνουμε το βούτυρο. Σε ταψί 26 εκ. βάζουμε το λιωμένο βούτυρο
στρώνουμε τα μήλα και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα.
Χτυπάμε στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε τις βανίλιες. Σταματάμε το μίξερ
Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Ρίχνουμε τη ζύμη πάνω από τα μήλα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
Βγάζουμε τη μηλόπιτα από το φούρνο και όταν κρυώσει την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
*πάνω από τα μήλα σκορπίζω μαύρη σταφίδα και καρύδια!