10′ προετοιμασία
30′ παρασκευή
Σύνολο: 40′
Υλικά
Μερίδες: 6
Διαδικασία
- Για τα κολοκυθάκια με μυζήθρα, ντοματίνια και πάστα ελιάς, ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα κολοκυθάκια για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όσο μάς αρέσουν.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε μέσα σε ένα βαθύ μπολ με παγάκια και κρύο νερό για να σταματήσουμε τον βρασμό.
- Τα στραγγίζουμε καλά, τα κόβουμε σε μέτριες φέτες και τα τακτοποιούμε σε πιατέλα.
- Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουτ. σούπας από το λάδι και σοτάρουμε τα ντοματίνια με το σκόρδο και αλατοπίπερο για περίπου 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
- Ρίχνουμε άλλα 200 ml από το λάδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά και να μελώσουν.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Στον πολυκόφτη που διαθέτουμε χτυπάμε τις ελιές, με το κρεμμύδι, την κάπαρη, τον μαϊντανό, το υπόλοιπο λάδι και τον λεμονοχυμό, μέχρι να σχηματιστεί μια χοντροθρυμματισμένη κρέμα.
- Κουταλιά κουταλιά, απλώνουμε πάνω από τα κολοκυθάκια την πάστα ελιάς και σκορπίζουμε τα ντοματίνια με το λάδι τους. Πασπαλίζουμε με τον δυόσμο και σερβίρουμε.
gastronomos.gr