Η κ. Γκάγκα διαθέτει ένα βαρύ βιογραφικό που θα το ζήλευαν αρκετοί συνάδελφοι της, Πνευμονολόγοι και μη.
Αρκεί όμως αυτό για μια πετυχημένη θητεία στο Υπουργείο Υγείας?
Συμπληρώνοντας το Μακιαβέλι ”δεν υπάρχει τίποτα πιο δύσκολο από το σχεδιασμό, πιο αβέβαιο από την επιτυχία και πιο πολύπλοκο από τη διοίκηση” του τομέα της Υγείας (προσθέτουμε εμείς).
Το να ισχυρίζεται όμως ότι ο Πύργος ανθεί και ακμάζει και γι’ αυτό δεν εντάσσεται στις άγονες Α κατηγορίας μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί να εκληφθεί.
Ή μήπως όχι?
Πίσω από τέτοιους εξυπνακισμούς και δικολαβίστικες προσεγγίσεις επιχειρείται το κουκούλωμα μια σκληρής πραγματικότητας.
Ουδέποτε στο παρελθόν το ΕΣΥ στο νομό είχε φτάσει σε αυτό το σημείο παρά τις φιλότιμες και συχνά ηρωικές προσπάθειες των ανθρώπων του συστήματος όλων των ειδικοτήτων.
Προβλήματα υπήρχαν πάντοτε, δομικού κυρίως χαρακτήρα. Αυτό όμως που συμβαίνει την τελευταία τριετία δεν έχει προηγούμενο. Τα προβλήματα οξύνονται με γεωμετρική πρόοδο και κει στο Υπουργείο Υγείας μιλούν για μια άλλη … Ηλεία.
Σκεφτείτε να μην είχε έρθει η κ. Γκάγκα δύο φορές στο νομό….
ΥΓ 1 Η Υπουργός απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα για το αν θα ενταχθεί η Κυπαρισσία στις άγονες και προβληματικές περιοχές Α κατηγορίας όπως προανήγγειλε ο Αναπληρωτής Διοικητής του νοσοκομείου ευχαριστώντας αν δεν απατώμαι πρώην Πρωθυπουργό.
ΥΓ 2 Άγονες προκηρύξεις δεν αφορούν μόνο την Παθολογία όπως είπε η Υπουργός. Αφορούν τη ΜΕΘ, τη Χειρουργική, την Πνευμονολογία, την Αναισθησιολογία, τη Φυσική Ιατρική κτλ
Καλά, ποιος την ενημερώνει?
Ο Κώστας Διαμαντόπουλος είναι Οδοντίατρος, εκπρόσωπος στη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Management Υπηρεσιών Υγείας, πρώην Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας.