25′ προετοιμασία
Σύνολο: 25′
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για το κουσκούς με γαύρο μαρινάτο και πιπεριά από βάζο ξεκινάμε και μουλιάζουμε 250 γρ. κουσκούς σε βραστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες, σουρώνουμε και αλατίζουμε.
- Ψιλοκόβουμε 2 ματσάκια φρέσκα μυρωδικά της αρεσκείας μας (μαϊντανό, δυόσμο, εστραγκόν, μυρώνια, καυκαλήθρες) και 4 φρέσκα κρεμμύδια.
- Kόβουμε 2 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο σε κύβους και κόβουμε σε μικρά κομμάτια 10 φιλέτα γαύρου μαρινάτου.
- Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε απαλά.
- Σε 100 ml ελαιόλαδο ανακατεύουμε το ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι και το ζεσταίνουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Περιχύνουμε το κουσκούς και σερβίρουμε γαρνίροντας, αν θέλουμε, με 3 – 4 ολόκληρα φιλέτα γαύρου.
gastronomos.gr