Κόβει κάθε σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Κώστας Καραμανλής, καθώς οι πληροφορίες της στήλης συγκλίνουν πως δεν προτίθεται να συμμετάσχει στο Συνέδριο της ΝΔ αρχές Απριλίου, παρότι αυτό θα συνδεθεί με τα 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος της συντηρητικής παράταξης από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.
«Δεν θα αφαιρέσει και τίποτε» σημειώνουν στελέχη που πρόσκεινται στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ευχόμενοι μια παρόμοια απόφαση να λάβει και ο Αντώνης Σαμαράς, ελπίζοντας να αποφευχθεί μια νέα παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού λίγο πριν τις ευρωεκλογές!
Ωστόσο, όπως σε κάθε νόμισμα, υπάρχει και η άλλη όψη. Το μήνυμα της απουσίας του Κώστα Καραμανλή θα αυξήσει τις πιθανότητες νεοδημοκρατών να απόσχουν από τις κάλπες ή και να στείλουν μήνυμα διαμαρτυρίας με την ψήφο τους προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πολύ περισσότερο που η ψήφος στις ευρωεκλογές είναι χαλαρή και το διακύβευμα ως προς την κυβερνησιμότητα σχεδόν μη υπαρκτό. Το πρόβλημα αυτό για το Μαξίμου θα γίνει μεγαλύτερο από τυχόν μη παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στο Συνέδριο!
Ο Κώστας Καραμανλής, πάντως, έχει δηλώσει πως αποχωρεί από τον κοινοβουλευτικό βίο και όχι από αυτό που ονομάζουμε πολιτική ζωή.
Έχει, μάλιστα, αποδεχθεί πρόσκληση και θα μιλήσει στις 30 Μαρτίου σε συνέδριο του Star Κεντρικής Ελλάδας στη Λαμία, με θέμα το δημογραφικό. Οι πληροφορίες δε της στήλης επιμένουν πως ο πρώην πρωθυπουργός κατά την ομιλία του δεν θα περιοριστεί μόνο στις αιτίες και τον τρόπο αντιμετώπισης του δημογραφικού, αλλά θα επεκταθεί και σε ένα-δυο θέματα ακόμα.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο Κώστας Καραμανλής επιλέγει να παρεμβαίνει στην περιφέρεια (παρουσιάσεις βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη, συνέδριο του Star Κεντρικής Ελλάδας κοκ) και όχι σε κεντρικές ημερίδες και συνέδρια στην πρωτεύουσα, όπως πχ στο Συνέδριο της “Καθημερινής” για τα 50 χρόνια μεταπολίτευσης. Ίσως στην περιφέρεια νοιώθει λιγότερο ασφυκτικά και είναι πιο απελευθερωμένος! Πρόσφατα, πχ, τον είχε ρωτήσει ένα πρόσωπο που τον εκτιμά πολύ για τις συζητήσεις που γίνονται για τη μεταπολίτευση (όχι για το Συνέδριο της “Καθημερινής”) και τον άκουσε να λέει: «Μα είναι δυνατόν να γίνονται συζητήσεις και απολογισμός για τη μεταπολίτευση και να μη γίνεται καν λόγο για τη διαφθορά και τη διαπλοκή που χαρακτηρίζει κυρίως την ύστατη περίοδο;».
dikaiologitika.gr