Υλικά
- Μερίδες: 4
- 1 κουτί Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ
- 400 γρ. κιμάς
- 200 γρ. (3 τεμάχια) πράσο
- 200 γρ. (4-5 τεμάχια) πιπεριές πράσινες
- 200 γρ. (4-5 τεμάχια) πιπεριές κόκκινες
- 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
- 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) χυμός ντομάτας
- 1 ματσάκι μαϊντανός
- 150 γρ. (1-2 μέτρια) κρεμμύδια ξερά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) λευκό κρασί
- 200 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη
- 400 γρ. φέτα
- 125 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 8 αυγά
- 500 ml (2½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 60 γρ. (3 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη
Βήμα 1
Ετοιμάζετε τις Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με την οδηγία του κουτιού.
Βήμα 2
Κόβετε σε κομματάκια τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το πράσο, τις πιπεριές και τον μαϊντανό, τα βάζετε σε κατσαρόλα μαζί με τον κιμά και τα τσιγαρίζετε με το μισό ελαιόλαδο. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό και αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να εξατμισθούν όλα τα υγρά. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε 3 αυγά, τη φέτα, τη μισή γραβιέρα και το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ.
Βήμα 3
Σε ένα μεγάλο ταψί ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τη σάλτσα ντομάτας. Από πάνω στρώνετε κρέπες και το 1/5 της γέμισης. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για άλλες 4 φορές και τελειώνετε με κρέπες. Χτυπάτε 2 αυγά με 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα και περιχύνετε τις κρέπες. Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά.