Κριθαρότο με ελιές, φέτα και ούζο

Πανεύκολο και πεντανόστιμο, μαγειρεμένο ελαφριά με ελαιόλαδο, τη φέτα να δένει τη σάλτσα και το ούζο να δίνει την απαραίτητη καλοκαιρινή νότα στη γεύση!

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε, σε μέτρια φωτιά, την πιπεριά, το κρεμμύδια και τα σκόρδα για 4΄. Προσθέτουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3΄, σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε τις ντομάτες, το μπούκοβο, το θυμάρι, τη μουστάρδα και τη μισή ποσότητα από το νερό.

Βήμα 2

Μαγειρεύουμε σε μέτρια δυνατή φωτιά προσθέτοντας το νερό σταδιακά και ανακατεύοντας συχνά, περίπου για 20΄.

Βήμα 3

Περίπου 3΄ πριν αποσύρουμε προσθέτουμε τη φέτα, την κάππαρη, τις ελιές, τον βασιλικό, τον μάραθο, τα ντοματίνια και αποσύρουμε. Σερβίρουμε το κριθαρότο ζεστό με επιπλέον ψιλοκομμένο μάραθο και με μπούκοβο.

Επόμενο Άρθρο