Πανεύκολο και πεντανόστιμο, μαγειρεμένο ελαφριά με ελαιόλαδο, τη φέτα να δένει τη σάλτσα και το ούζο να δίνει την απαραίτητη καλοκαιρινή νότα στη γεύση!
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε, σε μέτρια φωτιά, την πιπεριά, το κρεμμύδια και τα σκόρδα για 4΄. Προσθέτουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3΄, σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε τις ντομάτες, το μπούκοβο, το θυμάρι, τη μουστάρδα και τη μισή ποσότητα από το νερό.
Βήμα 2
Μαγειρεύουμε σε μέτρια δυνατή φωτιά προσθέτοντας το νερό σταδιακά και ανακατεύοντας συχνά, περίπου για 20΄.
Βήμα 3
Περίπου 3΄ πριν αποσύρουμε προσθέτουμε τη φέτα, την κάππαρη, τις ελιές, τον βασιλικό, τον μάραθο, τα ντοματίνια και αποσύρουμε. Σερβίρουμε το κριθαρότο ζεστό με επιπλέον ψιλοκομμένο μάραθο και με μπούκοβο.