Υλικά
- Μερίδες: 4
- 1,3 κιλά πατάτες Κύπρου
- 140 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 2 λεμόνια, το ξύσμα
- 1/2 λεμόνι, τον χυμό
- 2 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
- 1 κουτ. γλυκού πολτό από ψητό σκόρδο
- 1 ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 140 γρ. πεκορίνο, τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι φρέσκο
Διαδικασία
Βήμα 1
Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται εύκολα με το μαχαιράκι. Στη συνέχεια, τις ξεφλουδίζουμε με τη βοήθεια ενός μαχαιριού, όσο είναι ακόμα ζεστές.
Βήμα 2
Βάζουμε την ψίχα από τις πατάτες σε ένα κατσαρολάκι και σιγά-σιγά προσθέτουμε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ενώ ανακατεύουμε. Μόλις αποκτήσει ωραία υφή, προσθέτουμε το ξύσμα από δύο λεμόνια και τον χυμό μισού λεμονιού, το φρέσκο θυμάρι, φρέσκο πιπέρι και τον πολτό από το σκόρδο.
Βήμα 3
Προσθέτουμε το σχοινόπρασο και το πεκορίνο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.