Υλικά
Βάρος: για περίπου 750 ml
Διαδικασία
- Σε μεγάλο ανοξείδωτο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τη βότκα. Σκεπάζουμε σφιχτά το μπολ με μεμβράνη.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο νερό και το ζεσταίνουμε μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία τόσο ώστε το νερό να μην κοχλάζει. Στερεώνουμε το μπολ με τα υλικά στα χείλη της κατσαρόλας (να μην ακουμπά στο νερό!).
- Αφήνουμε στο μπεν μαρί για 1 1⁄2 ώρα. Μετά το απομακρύνουμε και αφήνουμε το περιεχόμενο σκεπασμένο μέχρι να κρυώσει.
- Αφαιρούμε τη μεμβράνη, προσθέτουμε τη βότκα και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 1 βράδυ.
- Την επομένη σουρώνουμε το υγρό από τουλπάνι ή φίλτρο του καφέ και το μοιράζουμε σε καθαρά και αποστειρωμένα μπουκάλια. Διατηρούμε στο ψυγείο.