10′ προετοιμασία
30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 40′
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα λινγκουίνι με κιμά κοτόπουλου, ξεκινάμε και σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τον κιμά κοτόπουλου με το κρεμμύδι για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει σπυρωτός ο κιμάς και να αλλάξει χρώμα.
- Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, το τριμμένο καρότο, τη ρίγανη, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.
- Μαγειρεύουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να δέσει.
- Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, και τα στραγγίζουμε.
- Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως. Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με λίγη τριμμένη παλαιωμένη γραβιέρα από τις Κυκλάδες.
gastronomos.gr