10′ προετοιμασία
20′ ψήσιμο
Σύνολο: 30′
Υλικά
Τεμάχια: 12
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα μάφιν με μήλο, αμύγδαλα και σταφίδες, ξεκινάμε βάζοντας στην κατάψυξη από τη προηγούμενη μέρα τις σταφίδες.
- Την επομένη, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Χτυπάμε στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, τα αυγά με τη ζάχαρη για 5 – 6 λεπτά, μέχρι να γίνει ένα αφράτο, υπόλευκο μείγμα. Προς το τέλος, προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε σταδιακά και σε μικρές δόσεις τα υπόλοιπα υλικά (τελευταίες τις σταφίδες), ανακατεύοντας παράλληλα απαλά με μια σπάτουλα.
- Μόλις γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, το μοιράζουμε σε 12 θήκες για μάφιν.
- Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180° C, μέχρι τα μάφιν να χρυσίσουν και να φουσκώσουν.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν σερβίρουμε. Διατηρούνται φρέσκα για περίπου δύο ημέρες σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς ή μέσα σε σακουλάκι τροφίμων.
gastronomos.gr