Φτιάξτε τα πιο αφράτα μπισκότα εύκολα και γρήγορα.
Υλικά:
2 φλιτζάνια (250 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Πρέζα κάρδαμο (προαιρετικά)
½ φλιτζάνι (113 g) ανάλατο βούτυρο λιωμένο και κρυωμένο
⅓ φλιτζάνι (67 g) κρυσταλλική ζάχαρη
¼ φλιτζάνι (50 g) καστανή ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
⅓ φλιτζάνι (80 ml) μελάσα
¼ φλιτζάνι (50 γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη, για μπισκότα
Εκτέλεση:
Προθέρμανε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το τζίντζερ, το γαρύφαλλο και το κάρδαμο. Άφησε τα στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτύπησε το λιωμένο βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη, το αυγό και τη μελάσα με ένα μίξερ, σε μέτρια προς μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν και να ενωθούν καλά – περίπου 2 λεπτά. Θα πρέπει να γίνει πιο ανοιχτό καφέ και να έχει το χρώμα και την υφή του λείου φυστικοβούτυρου.
Ενώ το μίξερ λειτουργεί με τη χαμηλότερη ταχύτητα, πρόσθεσε σιγά σιγά το μείγμα αλευριού λίγο-λίγο στο μείγμα μελάσας. Μην χτυπήσεις υπερβολικά το μείγμα.
Σε ένα μπολ ή σε ένα πιάτο βάλε την κρυσταλλική ζάχαρη. Χρησιμοποίησε μια κουταλιά της σούπας για μεζούρα ώστε να κάνεις το ίδιος μέγεθος μπισκότων και στη συνέχεια φτιάξε μία μικρή μπάλα με τα χέρια σου. Ρόλαρέ τη στη ζάχαρη μέχρι να καλυφθεί και στη βάλε τη στο ταψί που έχεις στρώσει ένα αντικολλητικό χαρτί. Επανάλαβε με την υπόλοιπη ζύμη, κρατώντας απόσταση μεταξύ τους, περίπου 3-4 εκατοστά.
Ψήσε για 8-10 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να απλωθούν τα μπισκότα. Άφησέ τα να κρυώσουν και απόλαυσε.