Οι γιορτές μάς έχουν αποχαιρετήσει πλέον και επανερχόμαστε στην κανονικότητα. Επειδή όλοι μας λίγο-πολύ το παρακάναμε αυτό το διάστημα, αναζητούμε λύσεις με λιγότερες θερμίδες! Αλλά δεν μπορούμε να στερηθούμε τα γλυκά εντελώς και γι΄αυτό ψάχνουμε για συνταγές που θα μας γλυκάνουν μεν δίχως όμως να μας φορτώνουν πολλές θερμίδες! Η λύση βρίσκεται στα φρούτα! Από μόνα τους περιέχουν ζάχαρη και μπορούν να αποτελέσουν το τέλειο σνακ και επιδόρπιο! Ωστόσο, αν αναζητούμε κάτι ακόμη πιο γλυκό; Δεν έχουμε παρά να… παντρέψουμε ένα αγαπημένο φρούτο με τη σοκολάτα!
Μανταρίνι με σοκολάτα: ο τέλειος συνδυασμός! Βρήκαμε μια εύκολη συνταγή που θα γλυκάνει το μανταρίνι σας τόσο όσο, ενώ παράλληλα θα δώσει στο σνακ και μια πιο spicy νότα μιας και περιέχει πιπέρι καγιέν! Αν αποφασίσετε να το φτιάξετε για τα παιδιά, θα παραλείψετε αυτό το υλικό φυσικά!
Πώς να φτιάξετε το τέλειο σνακ με τα σοκολατένια μανταρίνια; Δείτε παρακάτω τη διαδικασία:
Υλικά για 6 άτομα
120 gr σοκολάτα κουβερτούρα
6 μανταρίνια (κατά προτίμηση κλημεντίνες, χωρίς κουκούτσια)
¼ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
¼ κουτ. γλυκού κανέλα
λίγο χοντρό αλάτι
Διαδικασία
Ξεφλουδίζουμε τα μανταρίνια και τα χωρίζουμε σε φετούλες.
Απλώνουμε μια λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου μας.
Λιώνουμε τη σοκολάτα είτε στον φούρνο μικροκυμάτων είτε σε μπεν μαρί.
Βουτάμε μια-μια τις φετούλες του μανταρινιού στη σοκολάτα και τις ακουμπάμε στη λαδόκολλα. Τις πασπαλίζουμε με κανέλα, πιπέρι καγιέν και χοντρό αλάτι.
Τις βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 10 λεπτά μέχρι να σφίξει η σοκολάτα.
Το συγκεκριμένο σνακ είναι αρκετά ελαφρύ ενώ το πιπέρι καγιέν, πέρα από μια ελαφριά καυτερή νότα, του προσθέτει και περισσότερες αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Μην το παρακάνετε βέβαια με το πιπέρι! Επίσης, αν αποφασίσετε να καταναλώσετε όλη τη λαμαρίνα με τις φετούλες μανταρίνι, θα πάψει να είναι υγιεινό σνακ! 2-3 ωστόσο τις τρώτε χωρίς τύψεις!