Αυτές τις μέρες τέθηκαν σε κυκλοφορία οι “ΔΕΙΚΤΕΣ” (συγγραφή της Ηλείας καθηγήτριας φιλολόγου Μαρίας Γεωργοπούλου από τη Βάρδα). Ένα εξαιρετικό εργαλείο που μπορεί να ενισχύσει με τη θεωρία και την ποικιλία των κριτηρίων τους την τελευταία επανάληψη των μαθητών στο μάθημα της Γλώσσας και Λογοτεχνίας Γ’ Λυκείου, καθώς και για το μάθημα της Έκθεσης Γ’ Λυκείου, λίγο πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά να αποτελέσουν κι ένα εργαλείο μάθησης και κατανόησης δύσκολων σημείων της θεωρίας και για τις επόμενες τάξεις που ακολουθούν στα θερινά μαθήματα προετοιμασίας αλλά και για όλη την επόμενη χρονιά.
Έγκυρο, αναλυτικό, εμπεριστατωμένο και ευανάγνωστο!
Κάτι φρέσκο και πρωτοπόρο, με αναλυτική θεωρία, πρωτότυπα κριτήρια αξιολόγησης και πληρέστατες απαντήσεις.
Το βιβλίο βρίσκεται σε όλα τα βιβλιοπωλεία, στις Εκδόσεις ΑΛΚΙΜΟ (τηλ. 210 2222114), αλλά μπορεί επίσης να υπάρξει επικοινωνία και με την κ. Μαρία Γεωργοπούλου μεσω της σελίδας της στο facebook (https://www.facebook.com/maria.georgopoulou) με προσωπικό μήνυμα στο msg.
-Όπως η ίδια επεσήμανε:
“Έχει δοθεί έμφαση στο θέμα Β απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις του ΙΕΠ με παραδείγματα σε παραγράφους κι όχι θεωρητικά, αναλύεται ο συνδυασμός κειμενικών τύπων με κειμενικά είδη, η σύγκριση οπτικής, προθετικότητας και βαθμού βεβαιότητας δύο κειμένων, η πειστικότητα του επιχειρήματος, η πολυτροπικότητα κ.τ.λ.
Αναλυτική προσέγγιση ερμηνευτικού σχολιου στη λογοτεχνία και μεθοδολογία εξεύρεσης υλικού για την παραγωγή λόγου μέσω των μη λογοτεχνικών κειμένων. Να σημειώσω ότι όλα τα θέματα Α, Β, Γ, Δ, των κριτηρίων είναι ανεπτυγμένα πλήρως κι όχι διαγραμματικά.
Κάποια από τα 40 κριτήριά μου είναι: ” Η Πολυτροπικότητα στην Εκπαίδευση και ο εξεικονισμός του Πολιτισμού μας”, ” Σχολεία 2ης ευκαιρίας και τάξεις πίσω απ’τα κάγκελα”, “Η Γλώσσα ως ενοποιητικό στοιχείο: πολυγλωσσία στην Ευρώπη και γλώσσα στη νοηματική”, ” Αξιολόγηση κι Αξιοκρατία στο δημόσιο κι ιδιωτικό βίο”, “Η Αξιοπρέπεια ως επιλογή στάσης ζωής”, ” Ελληνικός μεγαλο’ι’δεατισμός και οι αυτόχθονες δυνάμεις του Ελληνισμού ως ανάχωμα στην κρίση”, ” Η παιδαγωγική αξία της ήττας”, ” Έμφυλες ταυτότητες”, ” ΜΜΜ και βιώσιμη αστική κινητικότητα”, “Πώς η Τεχνολογία επιδρά στην Τέχνη” και πολλά άλλα”.
- Επίσης ευχαρίστησε όλους για τη στήριξη όλο το διάστημα που μεσολάβησε μέχρι να κυκλοφορήσει το βιβλίο, κι ευχήθηκε “Να έχετε όλοι υγεία και δύναμη!”.
Το μεράκι, το βίωμα και η γνώση, γίνονται δρόμος σε όσους πλάθουν χαρακτήρες παιδιών …