Μεγάλες «καραμπόλες» προκύπτουν από την κατανομή των εδρών μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων από την ανώτατη εφορευτική επιτροπή. Μεταξύ άλλων αλλάζει και ο αριθμός των εδρών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ καθώς το κόμμα της Κουμουνδούρου υποχωρεί από τις 48 στις 47 έδρες ενώ ο Περισσός αυξάνει κατά έναν βουλευτή την κοινοβουλευτική του δύναμη. Ως εκ τούτου η Κ.Ο του κόμματος θα αριθμεί 21 βουλευτές από 20 που είχε υπολογιστεί αρχικά.
Μεγαλύτερες, όμως, είναι οι ανακατατάξεις που γίνονται σε αρκετές εκλογικές περιφέρειες. Ειδικότερα η ΝΔ χάνει την έβδομη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, στην οποία βρισκόταν η Μαρία Πολύζου. Η έδρα που χάνει η ΝΔ κερδίζεται από την «Πλεύση Ελευθερίας» και τον Αλέξανδρο Καζαμία. Επίσης το κυβερνών κόμμα έχει απώλειες στα Ιωάννινα (δεν εκλέγεται ο Γιώργος Αμυράς) και στη Δυτική Αττική όπου μένει εκτός ο Σταμάτης Πουλής.
Αντιθέτως κερδίζει την έδρα στη Β΄ Πειραιά και επανέρχεται στη Βουλή ο Γιάννης Τραγάκης, που είναι ο αρχαιότερος τη τάξει βουλευτής καθώς εκλέχθηκε για πρώτη φορά το 1974 και στις Σέρρες όπου εκλέγεται ο Θεόφιλος Λεονταρίδης. Στον ίδιο νομό χάνει την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ ο Κωνσταντίνος Καρπουχτσής. Παράλληλα η ΝΔ κερδίζει έδρα στην Α’ Αθήνας και έτσι επανέρχεται στη Βουλή ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος.
Η «καραμπόλα» με την μία από τις έδρες της Β’ Πειραιά την οποία χάνει η «Πλεύση Ελευθερία» και ο Χρήστος Αρίδας οδηγεί και σε αλλαγές στην Α’ Αθήνας όπου χάνει την έδρα το κόμμα «Νίκη» – στην πρώτη θέση βρισκόταν ο πρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Νατσιός, ο οποίος πλέον καλείται να κρατήσει την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης – και αντ’ αυτής βγάζει βουλευτή στον Δυτικό Τομέα και συγκεκριμένα τον Ανδρέα Βορύλλα.
Επιπλέον σε «καραμπόλα» εμπλέκεται και το ΚΚΕ καθώς χάνει την έδρα του Δυτικού Τομέα (Παρασκευή Δάγκα) ενώ βγάζει βουλευτή στην Δυτική Αττική και συγκεκριμένα τον Χρήστο Τσοκάνη. Παράλληλα η έδρα που κερδίζει είναι στα Ιωάννινα όπου εκλέγεται ο Νίκος (Πάκος) Έξαρχος.
https://www.protothema.gr/