Ακολουθήστε μας:
Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • Επικοινωνία
Ηλεία Οικονομία
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result
Ηλεία Οικονομία
No Result
View All Result

Όλα τα μυστικά για να πετύχουν τα τσουρέκια της Λαμπρής

6 Απριλίου 2023
Όλα τα μυστικά για να πετύχουν τα τσουρέκια της Λαμπρής

Το πιο αγαπημένο γλυκό του Πάσχα είναι γεμάτο αρώματα φρέσκου βουτύρου, μαχλεπιού και μαστίχας γι αυτό και ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Η αλήθεια είναι ότι γιορτές χωρίς τσουρέκι δεν γίνονται! Και εννοείται ότι αξίζει τον κόπο να το φτιάξουμε με τα χεράκια μας και να το ευχαριστηθούμε. Αφράτο και φουσκωτό, ροδοψημένο απ’ έξω και γεμάτο ίνες ελαστικές και μυρωδάτες στο εσωτερικό του, θέλει φροντίδα και τέχνη για να γίνει τέλειο.

Για να λέμε την αλήθεια το πραγματικά πετυχημένο τσουρέκι δεν είναι εύκολο να γίνει και σίγουρα δε γίνεται γρήγορα. Το σωστό αποτέλεσμα θέλει δοκιμασμένη συνταγή, υλικά πρώτης ποιότητας και προσοχή στους χρόνους και στις λεπτομέρειες. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Το πιο σημαντικό είναι το καλό και υπομονετικό ζύμωμα καθώς και η αναμονή για την ξεκούραση του ζυμαριού. Σε πρώτη φάση τα υλικά χρειάζονται καλό ανακάτεμα ώστε να γίνει μια λεία και βελούδινη ζύμη. Μετά η ζύμη αυτή πρέπει να μείνει, σκεπασμένη, σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον ένα δίωρο ώστε να διπλασιαστεί σε όγκο. Για να ελέγξουμε καλύτερα την υφή και την ελαστικότητα της είναι προτιμότερο να την πλάσουμε στο χέρι. Εναλλακτικά, μπορούμε να τη βάλουμε και στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, και να χρησιμοποιήσουμε τον γάντζο για να τη δουλέψουμε σωστά.

Αρώματα στο φουλ! Οι μυρωδιές στο τσουρέκι είναι το α και το ω γι αυτό και κάθε συνταγή περιέχει υλικά με έντονα αρώματα. Μαχλέπι, μαστίχα, καρδάμωμο, ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού είναι μόνο μερικά από τα υλικά που στις κατάλληλες αναλογίες δίνουν στα τσουρέκια τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους.

Το αγνό βούτυρο κάνει τη διαφορά! Η ποιότητα του βουτύρου είναι το νούμερο ένα μυστικό επιτυχίας για τα τσουρέκια. Όλα τα υλικά αναδεικνύονται χάρη στα υπέροχα αρώματα και στη λαχταριστή γεύση ενός καλού βουτύρου. Για να γίνει τέλειο το αγαπημένο μας πασχαλινό γλυκό χρησιμοποιούμε το βούτυρο Lurpak που παράγεται από 100% αγελαδινό γάλα και δεν περιέχει συντηρητικά.

Το φούσκωμα γίνεται πάντα σε δύο φάσεις. Πιο συγκεκριμένα, κάθε συνταγή για παραδοσιακά τσουρέκια χωρίζει τη διαδικασία της ξεκούρασης σε δύο στάδια. Το πρώτο φούσκωμα γίνεται αφού ανακατέψουμε και ενώσουμε καλά τα υλικά σε ένα ομοιόμορφο μαλακό ζυμάρι. Στο δεύτερο, αφήνουμε τα τσουρέκια να φουσκώσουν, αφού τα πλέξουμε, τους δώσουμε σχήμα και τα τοποθετήσουμε σε ταψιά με λαδόκολλες ώστε να είναι έτοιμα για το ψήσιμο που θα ακολουθήσει. Και στις δύο περιπτώσεις το ζητούμενο είναι να διπλασιαστεί ο όγκος τους γι αυτό και χρειάζεται να περιμένουμε για τουλάχιστον 1 ώρα κάθε φορά.

Ζεστό μέρος, χλιαρά υλικά και καλό σκέπασμα. Το καλύτερο σημείο για να τοποθετήσουμε τη ζύμη είναι κοντά σε καλοριφέρ και μακριά από παράθυρο. Μια άλλη λύση είναι να βάλουμε τη ζύμη στον φούρνο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία (40°C). Όποιο τρόπο και να διαλέξουμε πάντως αυτό που έχει επιπλέον σημασία είναι το καλό σκέπασμα με βαμβακερή πετσέτα και φυσικά η σταθερή θέση. Αν αφήσουμε εκτεθειμένο το ζυμάρι στον ατμοσφαιρικό αέρα θα ξεραθεί εξωτερικά ενώ αν το μετακινήσουμε απότομα θα «κάτσει» και δεν θα φουσκώσει. Για να δουλέψει καλά η μαγιά βέβαια είναι σημαντικό να είναι χλιαρό το γάλα που θα χρησιμοποιήσουμε και τα αβγά με το βούτυρο να είναι εκτός ψυγείου για αρκετή ώρα ώστε να πάρουν θερμοκρασία δωματίου πριν μπουν στο μείγμα.

Ακρίβεια στο ψήσιμο. Όση ώρα ψήνονται τα τσουρέκια, τα παρακολουθούμε από το τζάμι του φούρνου χωρίς να τον ανοίγουμε για να μην πέσει ο όγκος τους από τη διαφορά θερμοκρασίας. Ειδικά όσο πλησιάζει η ώρα να γίνουν τα κοιτάμε όλο και πιο συχνά καθώς μπορεί πολύ εύκολα να αρπάξουν. Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο φροντίζουμε να τηρούμε κατά γράμμα τους χρόνους της εκάστοτε συνταγής.

Το αγνό βούτυρο κάνει τη διαφορά! Η ποιότητα του βουτύρου είναι το νούμερο ένα μυστικό επιτυχίας για τα τσουρέκια. Όλα τα υλικά αναδεικνύονται χάρη στα υπέροχα αρώματα και στη λαχταριστή γεύση ενός καλού βουτύρου. Για να γίνει τέλειο το αγαπημένο μας πασχαλινό γλυκό χρησιμοποιούμε το βούτυρο Lurpak που είναι από 100% αγελαδινό γάλα χωρίς συντηρητικά.

Προηγούμενο Άρθρο

Η Αγγελική Ηλιάδη για την Καίτη Γκρέι: «Είναι σε προχωρημένη άνοια, δεν θυμάται, δεν αναγνωρίζει»

Επόμενο Άρθρο

Σε δημοπρασία για φιλανθρωπικό σκοπό τα γυαλιά του ιστορικού ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου.

Σχετικά Άρθρα

Το ανέκδοτο της ημέρας : Ο ήρωας
Life Style

Το ανέκδοτο της ημέρας

14 Δεκεμβρίου 2025
Το ανέκδοτο της ημέρας : Ο ήρωας
Life Style

Το ανέκδοτο της ημέρας

13 Δεκεμβρίου 2025
Το ανέκδοτο της ημέρας : Ο ήρωας
Life Style

Το ανέκδοτο της ημέρας

12 Δεκεμβρίου 2025
Νυχτερινή διασκέδαση στον Πύργο από την δεκαετία του 90 μέχρι την αλλαγή του αιώνα
Life Style

Νυχτερινή διασκέδαση στον Πύργο από την δεκαετία του 90 μέχρι την αλλαγή του αιώνα

11 Δεκεμβρίου 2025
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τελευταία Νέα

Παραλίες του Δήμου Ζαχάρως αποκτούν σύγχρονη προσβασιμότητα  ΑμεΑ: Ζαχάρω, Κακόβατος, Νεοχώρι, Γιαννιτσοχώρι
Τοπικά

Παραλίες του Δήμου Ζαχάρως αποκτούν σύγχρονη προσβασιμότητα ΑμεΑ: Ζαχάρω, Κακόβατος, Νεοχώρι, Γιαννιτσοχώρι

14 Δεκεμβρίου 2025
Κρέστενα: Ακόμη αγνοείται ο Β.Γιαννόπουλος-Τι ερευνούν οι αρχές
Ελλάδα, Τοπικά

Γρύλλος Κρεστένων: Νεκρός βρέθηκε σε δασική έκταση ο αγνοούμενος Β. Γιαννόπουλος

14 Δεκεμβρίου 2025
Δημόσιο: 24ωρη απεργία στις 28 Αυγούστου
Νέα

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη Πανελλαδική απεργία στις 16/12

14 Δεκεμβρίου 2025
Γ’ Εθνική–4ος Όμιλος: Αποτελέσματα της 9ης μέρας – Η νίκη του Πύργου – Βαθμολογία και συνέχεια
Αθλητικά

Γ’ Εθνική–4ος Όμιλος: Αποτελέσματα της 13ης μέρας – Νίκη στην Κόρινθο ο Πύργος – Βαθμολογία και συνέχεια

14 Δεκεμβρίου 2025
Επόμενο Άρθρο
Σε δημοπρασία για φιλανθρωπικό σκοπό τα γυαλιά του ιστορικού ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου.

Σε δημοπρασία για φιλανθρωπικό σκοπό τα γυαλιά του ιστορικού ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου.

Ποιους θα ελέγξει φέτος η εφορία

Ποιους θα ελέγξει φέτος η εφορία

Οι ΕΠΙΣΗΜΕΣ ημερομηνίες πληρωμής στις συντάξεις Απριλίου (εντός Μαρτίου)

Ξεκινούν σήμερα οι ρυθμίσεις χρεών ΕΦΚΑ-Τι να προσέξετε

Ηλεία Οικονομία

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

iliaoikonomia.gr

  • Όροι χρήσης
  • Διαφημιστείτε
  • Η Ταυτοτητά Μας

Follow Us

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία περιήγησης.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποιήσετε στις .

  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Φορολογικά
    • Επιχειρήσεις
  • Οικονομία
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Απαραίτητα Cookies

Τα απαραίτητα cookies πρέπει να είναι ενεργοποιημένα ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορούμε να αποθηκεύουμε τις προτιμήσεις σας για τις ρυθμίσεις των cookies.

Cookies Τρίτων

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο και οι πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας βοηθά να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.

Πιο αναλυτικά τα cookies που χρησιμοποιούνται είναι τα εξής:

CookieΔιάρκειαΧρήση
_ga2 ΈτηΑναγνώριση χρηστών
_gid24 ΏρεςΑναγνώριση χρηστών
_gat1 ΛεπτόΡύθμιση ρυθμού αιτήματος