Για τους Κεφτέδες
- Μοσχαρίσιος κιμάς (από ελιά)500 γρ
- Χοιρινά λουκάνικα με πράσο (αφαιρούμε τη μεμβράνη και ψιλοκόβουμε το εσωτερικό)200 γρ
- Ξερό κρεμμύδι, τριμμένο1 τεμ.
- Ψωμί, μουλιασμένο σε λίγο γάλα και καλά στυμμένο100 γρ
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος10 γρ
- Ελαιόλαδο30 ml
- Αυγό1 τεμ.
- Λευκό ξύδι10 ml
- Σταφίδες50 γρ
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Αλεύρι για το πανάρισμα
- Λάδι για τηγάνισμα
Για τη Σάλτσα
- Κρεμμύδια ξερά, καρέ100 γρ
- Κολοκύθι καρέ70 γρ
- Μανιτάρι, καρέ80 γρ
- Τομάτες κομμένες καρέ150 γρ
- Φρέσκο θυμάρι και φασκόμηλο
- Knorr Primerba Πάστα Σκόρδο 340 gr5 γρ
- Κόκκινο κρασί50 ml
- Knorr Βάση Σάλτσα Τομάτας 10 kg500 γρ
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λευκή ζάχαρη15 γρ
- Παπαρδέλες500 γρ
- Μαργαρίνη40 γρ
- Ελαιόλαδο15 ml
- Knorr Σάλτσα Σόγιας 1,3 kg100 γρ
Για το Σερβίρισμα
- Ψιλοτριμμένη παρμεζάνα100 γρ
Στάδια εκτέλεσης
Για τους Κεφτέδες
Σε ένα βαθύ μπολ τρίβουμε το ψωμί με τα δάχτυλά μας και προσθέτουμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε καλά, μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τους δίνουμε το σχήμα καρυδιού. Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και τα τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.
Τηγανίζουμε τους κεφτέδες για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν.Για τη Σάλτσα
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κολοκύθι, το μανιτάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη φρέσκια τομάτα μαζί με την αφυδατωμένη σάλτσα τομάτας. Καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Προσθέτουμε το θυμάρι και το φασκόμηλο μαζί με τη Σάλτσα Σόγιας και δίνουμε μια βράση. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και βράζουμε για 30 λεπτά. Παράλληλα, βράζουμε τις παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βγάζουμε τα κεφτεδάκια με προσοχή και δένουμε την σάλτσα.
Για το Σερβίρισμα
Σερβίρουμε με τις παπαρδέλες με τριμμένη παρμεζάνα.