Υλικά
Κομμάτια: 10
Για το μπισκότο
Για την κρέμα
Για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
Μπισκότο
- Για να φτιάξουμε πάστα νουγκατίνα, αρχικά αλέθουμε στο μπλέντερ τη ζάχαρη με τα αμύγδαλα μέχρι να ψιλοτριφτούν.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε την κανέλα.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
- Διπλώνουμε με απαλές κινήσεις τα αμύγδαλα μέσα στη μαρέγκα και μεταφέρουμε το μείγμα μέσα σε σακούλα κορνέ.
- Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στη λαμαρίνα του φούρνου και βγάζουμε με το κορνέ δύο στρογγυλούς δίσκους-σαλίγκαρους, διαμέτρου περίπου 22 εκ. ο καθένας ή 20 μικρούς δίσκους διαμέτρου 6 εκ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140°C στις αντιστάσεις, για περίπου 45 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν.
Κρέμα
- Βάζουμε το γάλα να πάρει μία βράση και προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με το νερό, το αλεύρι και το κορν φλάουρ και τους αδειάζουμε στο κατσαρολάκι με το γάλα, σιγά σιγά και ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να πήξει και να γίνει μια δεμένη κρέμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Συναρμολόγηση
- Απλώνουμε την κρέμα στο ένα μπισκότο, καλύπτουμε με το δεύτερο μπισκότο (ή αν φτιάξαμε μικρούς ατομικούς δίσκους, τους κολλάμε ανά δύο με κρέμα, φτιάχνοντας 10 παστούλες).
- Αναμειγνύουμε το λιωμένο βούτυρο με τον κιγιέ και γαρνίρουμε το γλυκό με αυτό το μείγμα και με κερασάκια μαρασκίνο.
- Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με μαρέγκα και τα πλαϊνά της τούρτας ή κάθε πάστας.