Όλοι όσοι αγαπάμε τη μαγειρική γνωρίζουμε πολύ καλά πως τα συνοδευτικά πιάτα έρχονται πάντα σε δεύτερη μοίρα.
Το να μαγειρεύεις για την οικογένεια και τους φίλους σου είναι η μεγαλύτερη χαρά για έναν μάγειρα, ωστόσο ένα μεγάλο τραπέζι συνεπάγεται επίσης ευθύνες και μια αίσθηση άγχους.
Συνήθως, τείνουμε να εστιάζουμε στο κυρίως γεύμα και να αφιερώνουμε εκεί περισσότερο χρόνο και σκέψη, με αποτέλεσμα να παραμελούμε λίγο τα συνοδευτικά πιάτα. Ωστόσο, σε ένα ολοκληρωμένο γεύμα όλες οι λεπτομέρειες μετράνε, γι’ αυτό εμείς βρήκαμε ένα πεντανόστιμο συνοδευτικό που μπορεί να σταθεί δίπλα σε κάθε νόστιμο πιάτο και να το απογειώσει.
Ο λόγος για αυτήν την πεντανόστιμη συνταγή για μανιτάρια και πατάτες στο φούρνο με λιωμένη παρμεζάνα -μια πανδαισία αρωμάτων και γεύσεων που θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό.
Υλικά
- 4 μεγάλες πατάτες κομμένες σε ροδελες
- 4 μεγάλα μανιτάρια πορτομπελο κομμένα σε λεπτές φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 4 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
- ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό
- Λίγο δεντρολίβανο
- Λίγη πάπρικα
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαινουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις πατάτες. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν για τρία με τέσσερα λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε τα μανιτάρια με το σκόρδο.
- Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και μετά σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το νερό.
- Μεταφέρουμε σε ένα μικρό ταψακι . Ρίχνουμε πάνω λίγο δεντρολίβανο και λίγη καυτερή πάπρικα.
- Βάζουμε στο φούρνο για 25 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Μετά ρίχνουμε από πάνω την παρμεζάνα και το ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Σερβίρουμε ζεστό. Συνοδέψτε το με ό, τι τραβάει η όρεξη σας
www.bovary.gr