Υλικά
Μερίδες:6-8
- 2 συσκευασίες Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
- 400 ml γάλα φρέσκο ή εβαπορέ
- 400 ml νερό
- 2 φλιτζ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 3 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
- 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 αυγά
- ½ φλ. τσαγιού Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 2 φλ. φρυγανιά τριμμένη για το πανάρισμα
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Tips
- Σερβίρουμε τις κροκέτες ζεστές με σπιτική σάλτσα ντομάτας ή κέτσαπ
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζουμε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ με το νερό και το γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του. Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα, το λιωμένο βούτυρο, την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε. Τέλος, ρίχνουμε τα 2 αυγά και το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύουμε καλά τον πουρέ. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει εντελώς.
Βήμα 2
Πασπαλίζουμε τα χέρια μας με μπόλικο αλεύρι και παίρνουμε 1 κουτ. σούπας από το μείγμα του πουρέ. Την πλάθουμε σε μπάλα και τη ρολάρουμε στις παλάμες μας. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
Βήμα 3
Απλώνουμε την τριμμένη φρυγανιά σε ένα ρηχό πιάτο. Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε καλά το τρίτο αυγό. Βυθίζουμε τις κροκέτες πρώτα στο αυγό φροντίζοντας να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές και μετά τις κυλάμε στην τριμμένη φρυγανιά, φροντίζοντας και πάλι να καλυφθούν γύρω γύρω. Τις τοποθετούμε σε ένα ρηχό ταψί ή δίσκο, τις σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου μιάμιση ώρα ή μέχρι να σφίξουν καλά.
Βήμα 4
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε μερικές κροκέτες, μέχρι να γεμίσει το τηγάνι αλλά να μην ακουμπάνε μεταξύ τους. Τηγανίζουμε για 3 -5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν γύρω γύρω και να γίνουν τραγανές. Με τρυπητή κουτάλα, τις αφαιρούμε από τη φωτιά και τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.