Απρόβλεπτες διαστάσεις αρχίζει να παίρνει – πριν ακόμα τεθεί σε εφαρμογή στις 16 Αυγούστου και μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου – η κυβερνητική απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό του συνόλου των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.
Στην Πάτρα, οι αντιδράσεις φαίνεται να είναι άμεσες και να ξεπερνούν τους συνδικαλιστικούς ενδοιασμούς ή και τις κάθετες διαφωνίες σε «κρατική επιβουλή» έναντι της πειθούς, με τις πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» ν’ αναφέρουν ακόμα και αποχωρήσεις υπαλλήλων, όπως και ατομικές ή συλλογικές νομικές προσφυγές επ’ αυτού.
Στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας», κάποιοι εργαζόμενοι, βλέποντας την πολιτεία να κινείται ανυποχώρητα στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, έφτασαν σε σημείο παραίτησης από τη δουλειά τους.
Πρόκειται ωστόσο για περιπτώσεις δημόσιων λειτουργών του Εθνικού Συστήματος Υγείας που βρίσκονται πολύ κοντά σε συνταξιοδότηση ή σχεδόν πλησιάζουν στο χρονικό όριο κι έχουν επιλέξει να γίνουν πρόωρα απόμαχοι της εργασίας.
Την πληροφορία – και μάλιστα με το επιπρόσθετο στοιχείο ότι ίδια ακούσματα υπάρχουν και σ΄άλλα νοσοκομεία της πόλης – επιβεβαίωσε στην «Π» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον «Άγιο Ανδρέα» Κώστας Πετρόπουλος. «Οι παραιτήσεις αυτές, από Σεπτέμβριο, θα είναι σοβαρές απώλειες στο προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος. Με την πολιτική της τακτική, η κυβέρνηση αποδυναμώνει τα νοσοκομεία μας από έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό» τονίζει ο γνωστός συνδικαλιστής.
ΠΡΟΣΦΥΓΗ
Υπάρχει, ωστόσο, ακόμα μία ιδιαίτερη περίπτωση αντίδρασης μετά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στον κλάδο των υγειονομικών. Και πάλι στο Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» εργαζόμενος που πιο παλιά νόσησε και μάλιστα κινδύνεψε η ζωή του από τον κορονοϊό – όντας ακόμα ανεμβολίαστος – αρχίζει εκστρατεία κατά του εμβολίου, με τη στήριξη συναδέλφων του.
Ο ίδιος, συλλέγει και υπογραφές για να προσφύγει δικαστικά κατά της υποχρεωτικότητας, διαφωνώντας με τον «βομβαρδισμό» των ιθυνόντων, τον τελευταίο καιρό, αλλά και τις κυβερνητικές κινήσεις «ήξεις αφήξεις», όπως θεωρεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
pelop.gr