Υλικά συνταγής
- 60 γρ. βούτυρο
- 130 γρ. ζάχαρη
- 30 γρ. κακάο
- Λίγο μπέικιν πάουντερ (1/8 κ.γλ.)
- Λίγο αλάτι (1/8 κ.γλ.)
- 1 βανίλια
- 1 κούπα γάλα
- 3 αυγά
- 6 φέτες ψωμί
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά απλώνουμε το βούτυρο σ’ ένα παραλληλόγραμμο ταψί που να χωρούν οι φέτες ψωμιού.
Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τ’ αυγά και χτυπάμε με το σύρμα, να επιτύχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Έπειτα βουτάμε τις φέτες ψωμιού μία-μία στο μείγμα, αφήνοντάς τες να σταθούν λίγο, για να μουσκέψουν καλά και τις αραδιάζουμε στο ταψί, τη μία πλάι στην άλλη.
Τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο σοκολατένιο μείγμα και τις αφήνουμε και πάλι 5 λεπτά.
Τέλος βάζουμε το ταψί σε φούρνο 180 βαθμούς Κελσίου και τις ψήνουμε 15 λεπτά, ώσπου να φουσκώσουν στο κέντρο.
Καλή απόλαυση!
Συμβουλές
- Σερβίρουμε τις φέτες ψωμιού πασπαλίζοντάς τες με ζάχαρη άχνη και συνοδεύοντάς τες με διάφορα φρέσκα φρούτα, μέλι ή σιρόπι.