Υλικά συνταγής
- 6 σκ. σκόρδο, ξεφλουδισμένες
- 70 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια
- 1 φλ. μαϊντανό (τα φύλλα)
- 1 κιλό μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες (αν θέλετε, κρατήστε το κέλυφος της ουράς)
- Αλάτι
- 4–6 (ή όσες θέλετε) μικρές ξερές κόκκινες πιπεριές
- 5 κ.σ. ζωμό από ψάρι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς Κελσίου.
Βάζουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο στο μπλέντερ και δουλεύουμε για να πάρουμε πολτό.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό και δουλεύουμε μέχρι να λιώσουν.
Σε γαβάθα βάζουμε τις γαρίδες, αλάτι, τις πιπεριές, το σκορδάτο μείγμα από το μπλέντερ και ανακατεύουμε καλά.
Κατόπιν μεταφέρουμε τις γαρίδες σε πυρίμαχο σκεύος, προσθέτουμε το ζωμό και βάζουμε στο φούρνο.
Τέλος αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας μία φορά, μέχρι το ζουμί να κοχλάζει και οι γαρίδες να σφίξουν και να ροδίσουν.
Σερβίρουμε αμέσως.
Οι γαρίδες είναι έτοιμες.
Καλή όρεξη!