Η συγκεκριμένη συνταγή του σεφ Πάνου Παπαδάκη για βελούδινη κρέμα καραμελέ είναι πανεύκολη και πολύ πιο απλή απ’ όσο μπορείτε να φανταστείτε.
Υλικά
Για το σιρόπι ζάχαρης
100 γρ ζάχαρη
Για την κρέμα
900 γρ γάλα
100 γρ ζάχαρη
1 κρόκο από μέτριο αυγό
90 γρ κορν φλάουρ
2 βανιλίνες
50 γρ βούτυρο
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε την ζάχαρη και την λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά(προσέχουμε να έχει ένα χρώμα χρυσαφί και όχι σκούρο καφέ γιατί αλλιώς θα πικρίσει).
Ρίχνουμε το σιρόπι της λιωμένης ζάχαρης σε ένα ταψάκι 20χ15 το στρώνουμε ομοιόμορφα και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την ζάχαρη ,τον κρόκο αυγού και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Προσθέτουμε το γάλα,το κορν φλάουρ , τις βανιλίνες και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά το βούτυρο και προσθέτουμε την κρέμα πάνω από την λιωμένη ζάχαρη.
Την στρώνουμε με μια μαρίζ και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.