Πίτσα στο ταψί ή αλλιώς Σουφλέ!
Πεντανόστιμο σουφλέ. Θα το λατρέψετε! Με απλά υλικά, εύκολο και μπορεί να αποτελέσει ένα τέλειο ορεκτικό ή ακόμα και κυρίως πιάτο στο τραπέζι σας. Μικροί και μεγάλοι θα το λατρέψουν! Φτιάξτε το και πείτε μου αν σας άρεσε!!
Υλικά
Ζύμη
100 ml ελαιόλαδο
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
260 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
2 κουταλάκια μπέικιν
Λίγο αλάτι
Γέμιση
1 ντομάτα ή 10 ντοματίνια
150 γρ μπέικον
200 γρ γαλοπούλα
Ελιές
400 γρ μανιτάρια
Ρίγανη
400 γρ κίτρινο τυρί
4 αυγά
200 ml γάλα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή φτιάχνοντας την ζύμη, αναμιγνύοντας το λάδι με το γιαούρτι σε ένα μπολ. Στην συνέχεια και εφόσον έχουν ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, λίγο αλάτι και δουλεύουμε αρχικά με μία κουτάλα και έπειτα με τα χέρια μας, μέχρι να γίνουν ζύμη.
Στην συνέχεια, ψιλοκόβουμε τα ντοματίνια, το μπέικον και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης που θα χρησιμοποιήσουμε. Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα σκεύος (εκτός από το κίτρινο τυρί) και τα ανακατεύουμε μεταξύ τους.
Έπειτα παίρνουμε ένα ταψί 40×27 εκατοστών περίπου, το λαδώνουμε και απλώνουμε την ζύμη. Αμέσως μετά, βάζουμε την μισή γέμιση, από αυτή που φτιάξαμε στο προηγούμενο βήμα και πασπαλίζουμε τριμμένο κίτρινο τυρί από πάνω. Στην συνέχεια, απλώνουμε τη υπόλοιπη γέμιση και όπως και προηγουμένως, βάζουμε το υπόλοιπο κίτρινο τυρί.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα και μόλις είναι ομοιογενές το μείγμα, το περιχύνουμε πάνω από την πίτσα.
Τέλος, ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει.