Τα κεράσια είναι ίσως το πιο δημοφιλές φρούτο του καλοκαιριού. Ωστόσο, πέρα από το να τα βάλουμε σε ένα μπολάκι και να τα απολαύσουμε, μπορούμε να φτιάξουμε μια νόστιμη σάλτσα που θα αναβαθμίσει τα φαγητά μας.
Πώς να χρησιμοποιήσετε τη σάλτσα κερασιού
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους, αλλά ας δούμε μερικούς από αυτούς:
Σε κέικ, cupcakes και ως γέμιση σε πίτες. Γι’ αυτές τις παρασκευές διπλασιάστε την ποσότητα κορν φλάουρ.
Σε cheesecake. Φυσικά, δεν υπάρχει περίπτωση να μη μπορέσετε να τη χρησιμοποιήσετε σε cheesecake. Επίσης σε τηγανίτες, κρέπες, βάφλες. Προσθέστε πάνω στη σάλτσα κεράσι και λίγη σαντιγί.
Σε παγωτό. Σε μία μπάλα παγωτό βανίλια ή σε όποια άλλη γεύση θέλετε για περισσότερη γεύση.
Σε χοιρινό και αρνί. Μπορεί να συνδυαστεί ιδανικά με ψητό χοιρινό, αρνί αλλά και κοτόπουλο.
Πώς να τη φτιάξουμε
Υλικά
500 γρ. κεράσια, φρέσκα ή κατεψυγμένα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι νερό
1 κουτ. της σούπας κορν φλάουρ
1 κουτ. της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Εάν έχουμε φρέσκα κεράσια, τα πλένουμε καλά και αφαιρούμε προσεκτικά όλα τα κουκούτσια και τα κοτσάνια.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα κεράσια (φρέσκα ή κατεψυγμένα), τη ζάχαρη και το νερό. Σε κατεψυγμένα κεράσια, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα νερού στην αρχή. Βάζουμε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφήνουμε να πάρει βράση, ανακατεύοντας συχνά. Σε ένα μικρό μπολ, βάζουμε τον χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια, βάζουμε το μείγμα λεμονιού στη κατσαρόλα που έχουμε τα κεράσια. Ανακατεύουμε τακτικά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και δοκιμάζουμε. Προσθέτουμε λίγη επιπλέον ζάχαρη ή χυμό λεμονιού ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν τη χρησιμοποιήσουμε.