Σήμερα μαθαίνουμε πως να κάνουμε πιπεριές τουρσί με 2 διαφορετικούς τρόπους! Αποθηκεύστε τις συνταγές, γιατί θα σας χρειαστούν στο μέλλον!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
– κόκκινες πιπεριές
– 1 κουταλιά χοντρό αλάτι
– 1 κουταλάκι ζάχαρη
– 60 ml. ξύδι
– ½ κουταλάκι ξινό αλάτι.
– νερό
– σκόρδο ψιλοκομμένο
– ελαιόλαδο
– λάχανο
– καρότο
– αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1ος Τρόπος.
Ξεκινάμε την συνταγή, βάζοντας πρώτα τις κόκκινες πιπεριές σε ένα μπολ. Με ένα ψαλίδι κόβουμε το κοτσάνι και λίγο το κάτω μέρος τους.
Βάζουμε τις πιπεριές κατόπιν, σε βάζο γυάλινο του ενός λίτρου και προσθέτουμε μία κουταλιά ψιλοκομμένο σκόρδο, μία κουταλιά χοντρό αλάτι, ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, μισό κουταλάκι ξινό αλάτι, 60 γραμμάρια ξύδι από σταφύλι, και νερό κατά προτίμηση εμφιαλωμένο, έως να καλυφθούν οι πιπεριές.
Με το κουτάλι πιέζουμε λίγο τις πιπεριές να καθίσουν καλά στο βάζο και κατόπιν κλείνουμε με το καπάκι του.
Ανακατεύουμε το βάζο για λίγο και το αποθηκεύουμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
Μπορούμε να τις καταναλώσουμε μετά από ένα μήνα.
Για να διατηρηθούν τα σκόρδα, αφού τα καθαρίσουμε, τα βάζουμε σε γυάλινο βαζάκι το οποίο γεμίζουμε με ελαιόλαδο. Αυτό το ελαιόλαδο που θα έχει αρωματιστεί από το σκόρδο, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα σε μαγειρική ή σε σαλάτες. Βάζουμε το βαζάκι στο ψυγείο για να διατηρηθεί.
2ος Τρόπος.
Εάν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε λάχανο και καρότο για να γεμίσουμε τις πιπεριές, τότε κάνουμε τα εξής βήματα:
Τρίβουμε από την χοντρή πλευρά ενός μαντολίνο σε ένα μπολ το λάχανο, συνεχίζουμε τρίβοντας και το καρότο στον τρίφτη πάλι από την χοντρή πλευρά, πασπαλίζουμε με λίγο χοντρό αλάτι και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας ώστε να γίνουν ένα μίγμα ομοιόμορφο.
Κόβουμε το επάνω μέρος από τις πιπεριές αλλά όχι τελείως, για να το χρησιμοποιήσουμε ως καπάκι, και αφαιρούμε το εσωτερικό τους.
Γεμίζουμε τώρα τις πιπεριές με το μίγμα από το λάχανο και το καρότο και τις κλείνουμε.
Στη συνέχεια, τις βάζουμε σε γυάλινο βάζο ενός λίτρου, ακολουθώντας κατόπιν τα ίδια βήματα με τα υπόλοιπα υλικά όπως και στον πρώτο τρόπο.
Κλείνουμε το βάζο και το βάζουμε σε ένα δροσερό και σκοτεινό μέρος.
Και σε αυτή την περίπτωση, οι πιπεριές μπορούν να καταναλωθούν σε ένα μήνα από το κλείσιμο στο βάζο.