Πραλίνα φουντουκιού-Λιχουδιά παντός καιρού

Ο Μάστερ Σεφ Λάμπρος Βακιάρος μας δίνει μια πολύ γρήγορη κι εύκολη συνταγή για σπιτική πραλίνα φουντουκιού. Μια λιχουδιά που μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια χωρίς τύψεις!

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα. Ψήνουμε τα φουντούκια για 10΄με 12΄  λεπτά ή έως ότου καβουρδιστούν ομοιόμορφα.

Βήμα 2

Σε ένα δυνατό μούλτι προσθέτουμε τα καβουρδισμένα φουντούκια (καυτά από το φούρνο) και πολτοποιούμε για 1΄. Στη συνέχεια, τα αφήνουμε στο μούλτι για 2΄έτσι ώστε να αρχίσουν να βγάζουν τα έλαια που έχουν και ξαναχτυπάμε για άλλα 2΄μέχρι να δημιουργήσουμε μια πάστα. Προσθέτουμε το κακάο, το μέλι, τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε και ενσωματώνουμε το σοκολατούχο γάλα.

Βήμα 3

Μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο μέχρι δύο εβδομάδες.

Επόμενο Άρθρο