Συστατικά
Για τα Λαχανικά
- Ελαιόλαδο100 ml
- Κρεμμύδι μεγάλο1 τεμ.
- Τεμάχια σέλερι4 τεμ.
- Καρότα μικρά σε ροδέλες2 τεμ.
- Μικρό κομμάτι τζίντζερ1 τεμ.
- Πατάτες κομμένες κυδωνάτες3 τεμ.
Για το Ψάρι
- Knorr Ζωμός Σαφράν 800 gr5 γρ
- Νερό2 l
- Φρέσκος μπακαλιάρος σε φιλέτο1 kg
Για τον Πουρέ Καρότου
- Χυμός από λεμόνι1 τεμ.
- Knorr Υγρός Ζωμός Τελειώματος Οστρακοειδή 1 lt40 mlKnorr Υγρός Ζωμός Τελειώματος Οστρακοειδή 1 lt
Για την Παρουσίαση
- Αλάτι
- Πιπέρι
Στάδια εκτέλεσης
Για τα Λαχανικά
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα καρότα, το σέλινο, τις πατάτες και το τζίντζερ. Σκεπάζουμε με ζωμό και αλατίζουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε, μέχρι να μαλακώσει το καρότο και η πατάτα.
Για το Ψάρι
Προσθέτουμε το ψάρι και το σαφράν μέσα στα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε για 10 λεπτά ακόμα.
Για τον Πουρέ Καρότου
Αφαιρούμε το κρεμμύδι και το σέλινο και τοποθετούμε σε multi τη μισή ποσότητα της πατάτας, ζωμό, χυμό λεμονιού και φτιάχνουμε έναν πουρέ. Στη συνέχεια, στο ζωμό της σούπας (έχουμε ήδη αφαιρέσει το βραστό ψάρι) προσθέτουμε τον πουρέ και αφήνουμε τη σούπα να χυλώσει.
Για την Παρουσίαση
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κενέλ από τον πουρέ καρότου και μπρουσκέτες χωριάτικου ψωμιού με μυρωδικά.