Ψητά φασολάκια στη σχάρα σε μια συνταγή με συνοδεία γαύρου μαρινάτου δίνει ένα γευστικό πιάτο για το καθημερινό μας τραπέζι.
Διαδικασία
Βήμα 1
Γαύρο: Καθαρίζουμε τον γαύρο από το κεφάλι και τη ραχοκοκαλιά και τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα ταψί με τη σάρκα τους προς τα πάνω. Τα πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι ώσπου να σκεπαστούν και τα αφήνουμε για 20′.
Τινάζουμε το αλάτι και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολάκι με το ξίδι για άλλα 20′. Αφαιρούμε από το ξίδι, βάζουμε σε μπολ με τους μαραθόσπορους και τους ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Παράλληλα, σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει βράζουμε τα φασολάκια για 5′. Σουρώνουμε και τα κρυώνουμε με τρεχούμενο νερό.
Βήμα 2
Dressing: Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε ώσπου να ομογενοποιηθούν. Λαδώνουμε ελαφρώς τα φασολάκια και ψήνουμε στη σχάρα για 5-6′.
Βγάζουμε από τη φωτιά και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και μαρινάρουμε με το dressing. Σερβίρουμε σε ανοιχτό πιάτο τα φασολάκια με το dressing και τον μαρινάτο γαύρο.