25′ προετοιμασία
30′ ψήσιμο
Σύνολο: 55′
Υλικά
Τεμάχια: 2425
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα ρολάκια με φύλλο κρούστας, λαχανικά και λευκά τυριά, αλατίζουμε τα κολοκυθάκια και τα καρότα και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να στραγγίξουν τα υγρά τους. Τα πιέζουμε καλά με τη ράχη ενός κουταλιού να φύγουν όλα τα υγρά και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τα τυριά, τα μυρωδικά, το αυγό, το μοσχοκάρυδο και αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να αναμειχθούν.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί, που ιδανικά να τα χωράει άνετα.
- Σε μια επιφάνεια εργασίας, κόβουμε τα φύλλα σταυρωτά σε 4 κομμάτια το καθένα.
- Λαδώνουμε κάθε κομμάτι φύλλο ελαφρώς με ένα πινέλο και απλώνουμε στην άκρη του 1 κουτ. σούπας από το μείγμα της γέμισης, γυρίζουμε τα πλάγια του φύλλου προς τα μέσα, για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση, και τυλίγουμε σε ρολό σαν φλογέρα.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
- Βάζουμε τα μπουρεκάκια στο ταψί, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε για περίπου 20-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Αφήνουμε τα ρολάκια με φύλλο κρούστας, λαχανικά και λευκά τυριά να κρυώσουν καλά πριν τα βάλουμε σε δοχείο φαγητού, ώστε να μην πανιάσουν και το φύλλο να παραμείνει τραγανό.
gastronomos.gr