Πώς θα το φτιάξεις:
- Ετοιμάζουμε ένα μπολ με νερό και πάγο.
- Ζεματίζουμε τα χόρτα για 2 λεπτά σε νερό που βράζει και τα κρυώνουμε αμέσως.
- Τα στραγγίζουμε καλά και τα στεγνώνουμε με χαρτί πάνω κάτω.
- Πασπαλίζουμε τα χόρτα με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στη σχάρα ή σε σχαροτήγανο να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Δίνουμε γεύση με 30γρ ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμόνι.
- Σε νερό που βράζει προσθέτουμε το αβγό και το βράζουμε για 7 λεπτά.
- Το κρυώνουμε αμέσως σε μπολ με νερό και πάγο.
- Κόβουμε κατά μήκος στη μέση το αβγό και προσθέτουμε ανθό αλατιού και chili.
- Βάζουμε τα χόρτα στο πιάτο.
- Τοποθετούμε περιμετρικά το αβοκάντο, προσθέτουμε την φέτα, την τομάτα, το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμύδι και τέλος το αβγό κομμένο στα 2 που του έχουμε δώσει γεύση με ανθό αλατιού και chili. Γαρνίρουμε με σχοινόπρασο και κολοκυθόσπορο.
Τι θα χρειαστείς:
Για τα άγρια χόρτα
- 120γρ χόρτα, φρέσκα χωρίς κοτσάνι
- ελαιόλαδο για λάδωμα, όσο χρειαστεί
- 30γρ ελαιόλαδο
- 2γρ αλάτι, ψιλό
- 0,6γρ λευκό πιπέρι, τριμμένο
- 6γρ χυμός λεμόνι, σουρωμένος
- Για το αυγό
- 1 αβγό
- 0,5γρ ανθός αλατιού
- 0,1γρ chili, σκόνη
Για το στήσιμο του πιάτου
- 120γρ άγρια χόρτα, ψητά
- 50γρ αβοκάντο, ώριμα
- 25γρ φέτα σκληρή κωσταρέλου, crumble
- 20γρ τομάτα, κομμένη σε κυβάκια
- 10γρ κρεμμύδιξερό, ψιλοκομμένο
- 10γρ κρεμμύδιφρέσκο, κομμένο σε λεπτέςφέτες
- 1τμχ αβγό, βραστόκομμένο στη μέση
- 1γρ σχοινοπρασο, ψιλοκομμένο
- 8γρ κολοκυθόσπορος
www.e-fresh.gr