Σφουγγάτο με κολοκυθάκια και άνηθο

Μια παραδοσιακή σπεσιαλιτέ της Μυτιλήνης με πολλές παραλλαγές.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το 1/3 φλιτζανιού από το ελαιόλαδο, τα κολοκυθάκια και τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν και να απορροφήσουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει λίγο.

Βήμα 2

Χτυπάμε τα αυγά σε μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με τα κολοκυθάκια. Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το μισό από το υπόλοιπο ελαιόλαδο και, όταν κάψει, ρίχνουμε μέσα το μίγμα. Αφήνουμε να ψηθεί σε μέτρια φωτιά και αναποδογυρίζουμε το σφουγγάτο σε μεγάλο καπάκι ή στρογγυλό ταψί. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και, όταν κάψει, τοποθετούμε το σφουγγάτο να ψηθεί από την άλλη μεριά.

Βήμα 3

Μεταφέρουμε σε πιατέλα, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κόβετε σε τρίγωνα κομμάτια. Τρώγεται άνετα σε θερμοκρασία δωματίου ή και κρύο.

Επόμενο Άρθρο