Αν έπρεπε να διαλέξουμε μόνο ένα γλυκό για να απολαμβάνουμε στην υπόλοιπη ζωή μας, αυτό θα ήταν σίγουρα ένα σοκολατένιο κέικ.
Οι περισσότεροι από εμάς μεγαλώσαμε τρώγοντας το κέικ της μαμάς, είτε για πρωινό, είτε στο σχολικό κολατσιό, επομένως πρόκειται για μια γνώριμη, οικεία γεύση που πάντοτε αφυπνεί παιδικές μνήμες.
Πέραν αυτού, το κέικ σοκολάτας είναι το ιδανικό επιδόρπιο που πρέπει να υπάρχει σ ‘ένα σπίτι για κέρασμα, καθώς αποτελεί αγαπημένο έδεσμα μικρών και μεγάλων.
Ο σεφ Πάνος Παπαδάκης προτείνει αυτή την πανεύκολη συνταγή για κέικ σοκολάτας με μόλις 3 υλικά που δε χρειάζεται καν μιξερ.
Υλικά
- 250 γρ αλεύρι που φουσκώνει ή (αλεύρι γ.ο.χ με 10 γρ μπέικεν)
- 400 γρ πραλίνα σοκολάτας κλασική ή (με στέβια)
- 300 γρ γιαούρτι
Για το πασπάλισμα της φόρμας: ηλιέλαιο + κακάο σκόνη
Προαιρετικά:
- Νιφάδες κουβερτούρας
- Πραλίνα σοκολάτας κλασική ή (με στέβια)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι το στραγγιστό μαζί με την πραλίνα σοκολάτας(μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πραλίνα σοκολάτας με στέβια).
- Ανακατεύουμε το μείγμα και προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει κοσκινίζοντάς το(μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αλεύρι γ.ο.χ μαζί με 10 γρ. μπέικεν πάουντερ).
- Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και το ρίχνουμε σε μια φόρμα 28χ12 εκατοστά αφού την έχουμε αλείψει με ηλιέλαιο και κακάο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 1 ώρα στους 160 c.
- Ξεφορμάρουμε το κέικ σε μια σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Ρίχνουμε από πάνω προαιρετικά πραλίνα σοκολάτας κλασική ή με στέβια και νιφάδες κουβερτούρας.
www.bovary.gr