30′ προετοιμασία
18′ ψήσιμο
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 12 ώρες και 48′
Υλικά
Μερίδες: 4
Για τα σουτζουκάκια
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για τα σουτζουκάκια, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά για αρκετή ώρα, μέχρι να αναμειχθούν. Είναι προτιμότερο να τα ζυμώσουμε στο μίξερ, με το φτερό, σε χαμηλή ταχύτητα.
- Το μείγμα είναι έτοιμο όταν ο κιμάς αποκτήσει πολύ ανοιχτό χρώμα.
- Αλείφουμε την επιφάνεια του μείγματος με λίγο ελαιόλαδο, σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 βράδυ.
Την επόμενη ημέρα
- Προθερμαίνουμε το γκριλ στην πιο υψηλή θερμοκρασία και λαδώνουμε τη σχάρα του φούρνου.
- Βγάζουμε το μείγμα κιμά από το ψυγείο και πλάθουμε σουτζουκάκια στο γνωστό σχήμα, με μήκος 8-10 εκ.
- Τα αραδιάζουμε στη λαδωμένη σχάρα και την τοποθετούμε περίπου 8 εκ. κάτω από τις αντιστάσεις του γκριλ.
- Ψήνουμε τα σουτζουκάκια για περίπου 18 λεπτά, γυρίζοντάς τα μερικές φορές. Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα (χωρίς να σβήσουμε το γκριλ).
Σερβίρισμα
- Στο ήδη καυτό γκριλ ψήνουμε τις πίτες για λίγα λεπτά και από τις δύο πλευρές, μέχρι να γίνουν αφράτες και να ροδίσουν.
- Τις μοιράζουμε σε πιάτα και πάνω τους βάζουμε όσα σουτζουκάκια επιθυμεί ο καθένας στη μερίδα του.
- Πασπαλίζουμε με γλυκιά πάπρικα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού, τα φύλλα μαϊντανού και λίγο ελαιόλαδο.
- Μοιράζουμε το μείγμα στις πίτες με τα σουτζουκάκια, συμπληρώνουμε με τις φέτες ντομάτας. Αν θέλουμε, βάζουμε στο πλάι κάθε πίτας από 1 κουτ. σούπας πάπρικα αλοιφή.
gastronomos.gr