Υλικά
Μερίδες: 4
Για τα σουτζουκάκια
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
- Για τα σουτζουκάκια σμυρναίικα στον φούρνο, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα ευρύχωρο μπολ όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια και τα ζυμώνουμε πολύ καλά με τα δύο χέρια, ώστε το μείγμα μας να γίνει αφράτο. Πλάθουμε σε σουτζουκάκια (σε μακρόστενο μέγεθος, με περίπου 8 εκ. μήκος και 4 εκ. φάρδος).
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια σε δόσεις για 3-4 λεπτά (η κάθε δόση), γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά από όλες τις πλευρές. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα τακτοποιούμε σε μέτριο ταψί.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς. Την αδειάζουμε πάνω στα σουτζουκάκια ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.