Εκτέλεση
Το μυστικό για να γίνουν αφράτοι οι κουραμπιέδες μας είναι το καλό χτύπημα. Οπότε βάζουμε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) και την άχνη ζάχαρη στο μίξερ για τριάντα λεπτά, ανεβάζοντας σταδιακά την ταχύτητα. Αφού προσθέσουμε και τα υπόλοιπα υλικά –το ρούμι, το μπέικιν πάουντερ και, σταδιακά, το αλεύρι (όσο σηκώσει)– θα σχηματιστεί μια βουτυράτη, μαλακή κι εύπλαστη ζύμη.
Στη συνέχεια βάζουμε και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο μέγεθος που τους προτιμάμε χωρίς να τους δουλέψουμε ιδιαίτερα γιατί θα σκληρύνουν. Το ψήσιμο παίρνει 20 λεπτά το πολύ. Μετά μένει να τους περάσουμε με ένα πινελάκι με ροδόνερο και μόλις κρυώσουν καλά, να τους πασπαλίσουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη μέχρι να καλυφθούν καλά. Χιονάτοι, μυρωδάτοι, είναι ακαταμάχητοι.