Γίνονται τα γεμιστά στριφτάρια με σοκολάτα σε βραστό νερό; Στη συνταγή που θα δείτε παρακάτω γίνονται.
Στην πραγματικότητα εκείνο που θέλουμε είναι να δώσουμε έντονο χρώμα και γεύση σε μια απλή ζύμη για πίτσα και αυτό θα το πετύχουμε εμβαπτίζοντας τα στριφτάρια σε ζεστό νερό με σόδα για ελάχιστα δευτερόλεπτα. Αυτή τη συνταγή μπορεί κανείς να την αποκαλέσει και το «κρουασάν σοκολάτας» του τεμπέλη.
Μερικά μυστικά της συνταγής
Προσθέτουμε μαχλέπι για να δώσουμε στο στριφτάρι το άρωμα ενός τσουρεκιού. Μπορείτε βέβαια να παραλείψετε το μυρωδικό αυτό.
Στη γέμιση επιλέγουμε κομμάτια καλής σοκολάτας. Δοκιμάστε το ίδιο «τρικ» με πραλίνα φουντουκιού αραιωμένη σε λίγο κονιάκ.
Μην ανησυχείτε αν ξετυλιχτούν κάπως τα στριφτάρια βγάζοντάς τα από το νερό. Αφού κρυώσουν ελαφρά, μπορείτε να διορθώσετε τυχόν ανοίγματα.
Υλικά
400 γρ. αφράτη ζύμη για πίτσα
50 γρ. σόδα
4 κ.γ. μαχλέπι
4-5 κυβάκια μαύρης ζάχαρη
1 αυγό χτυπημένο για επάλειψη
Για τη γέμιση σοκολάτα: 200 γρ. κουβερτούρα θρυμματισμένη
Εκτέλεση
Ανοίγουμε το φύλλο πίτσας και κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια. Απλώνουμε τα κομμάτια σοκολάτας στη κέντρο και κατά μήκος του φύλλου.
Πασπαλίζουμε με 1 κουταλάκι μαχλέπι και τυλίγουμε το φύλλο σε μπαστουνάκι, πιέζοντας καλά τις άκρες να ενωθεί η ζύμη. Επαναλαμβάνουμε με όλη τη ζύμη,
Βάζουμε μπόλικο νερό σε μεγάλη κατσαρόλα να βράσει. Αφού πάρει βράσει προσθέτουμε τη σόδα
Βυθίζουμε για 30 δευτερόλεπτα τα σαλιγκαράκια στο νερό με τη σόδα που βράζει και στη συνέχεια βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και ακουμπάμε στην επιφάνεια εργασίας.
Στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και αλείβουμε με το χτυπημένο αυγό. Σε ένα γουδί θρυμματίζουμε τα κυβάκια ζάχαρης και πασπαλίζουμε την επιφάνεια των στριφταριών
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά να πάρουν ωραίο καστανό χρώμα.
Πηγή: iefimerida.gr