Το γλυκό ψυγείου είναι από τα αγαπημένα όλων μας. Γίνεται εύκολα, έχει πολύ ευχάριστη υφή και φυσικά μπορείτε να τροποποιήσετε τη συνταγή όπως εσείς λαχταράτε.
Βεβαίως και η πιο κλασική απ’ όλες τις συνταγές είναι εκείνη με την κρέμα, το ζελέ και τη βάση από φρυγανιά ή πτι μπερ. Όσο όμως πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα θέλουμε γεύσεις και αρώματα που προσδίδουν ζεστασιά.
Άλλωστε μην ξεχνάτε πως έχουμε δει στο iefimerida, γλυκό ψυγείου με φρούτα και βάση από τσουρέκι, λαχταριστό επιδόρπιο με κεντρικό άρωμα και γεύση το λεμόνι, ακόμη και με επικάλυψη σοκολάτας.Συνταγή για μπισκοτογλυκό ψυγείου με 4 υλικά: Δροσερό και λαχταριστό, θα σε ξετρελάνειΕτοιμάζουμε μια κρέμα βελούδινη και απολαυστική, προσθέτοντας τα κλασικά μπαχαρικά που θα θυμίσουν «εργοστάσιο ζαχαροπλαστικής», όπως μοσχοκάρυδο, τζίντζερ, κανέλα και στρώνουμε πάνω στα αγαπημένα μας μπισκότα.
Υλικά
1 κολοκύθα 500-600 γραμμάρια
2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής
1.2 λίτρα γάλα
1 πρέζα τζίντζερ
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
1 ποτήρι χυμό ρόδι
Αλάτι
Εκτέλεση
Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους και αλατίζουμε ελαφρά. Βάζουμε σε ταψί με τη σάρκα προς τα κάτω και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, ώσπου να τρυπιέται η φλούδα. Αφαιρούμε τη σάρκα με ένα κουτάλι και πολτοποιούμε.
Αφού κρυώσει λίγο και εν τω μεταξύ χτυπάμε τα φακελάκια της κρέμας ζαχαροπλαστικής με το γάλα να πήξει και μοιράζουμε σε δύο μπολ.
Προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας στο ένα μπολ και όλα μας τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε και τα δύο μπολ στο ψυγείο
Βουτάμε τα μπισκότα στο χυμό ρόδι και στρώνουμε σε πυρέξ. Μπορείτε φυσικά να βάλετε και διπλή στρώση. Περιχύνουμε με τον υπόλοιπο χυμό αν περισσέψει
Απλώνουμε την απλή κρέμα πάνω από τη βάση του μπισκότου και καλύπτουμε με τη δεύτερη στρώση με άρωμα κολοκύθας.
Αφήνουμε ξανά για μια ώρα περίπου να δέσει το γλυκό.
Σερβίρουμε αν θέλουμε με μια ροζέτα σαντιγί
Πηγή: www.iefimerida.gr”