Είναι γεγονός πως οι Ελληνίδες νοικοκυρές, μετά από τόσα χρόνια παραδοσιακού μαγειρέματος, έχουν πλέον τελειοποιήσει την τέχνη του κεφτέ, καθώς πρόκειται για ένα μεζέ που πρωταγωνιστεί στην ελληνική κουζίνα σε πολλές διαφορετικές εκδοχές.
Από τις πιο υγεινές εκδοχές του αγαπημένου αλμυρού σνακ είναι οι κεφτέδες ντομάτας. Είναι ευρέως γνωστό πως τα λάδια του τηγανίσματος είναι τόσο βλαβερά για τον οργανισμό μας, όσο και παχυντικά για το σώμα μας, επομένως, καλό είναι να τα αποφεύγουμε.
Το εξαιρετικό με τους ντοματοκεφτέδες είναι πως ψήνονται εξίσου καλά και στον φούρνο. Με μια έρευνα στο διαδίκτυο εμείς ανακαλύψαμε την πιο λαχταριστή συνταγή για ντοματοκεφτέδες στον φούρνο στην ιστοσελίδα xrysessyntages.gr.
Υλικά
- 4 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 κολοκυθάκι τριμμένο
- 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
- 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 4 φύλλα φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό, λίγο αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό
- μια πρέζα ζάχαρη
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.σ. κέτσαπ
- λίγα τρίμματα φέτας
Εκτέλεση
- Ρίχνω όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και ανακατεύω καλά
- Σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα ρίχνουμε με ένα κουτάλι το μείγμα μου
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°
- Περιμένουμε μέχρι να πιάσει κρούστα και αφαιρούμε
Πηγή: www.iefimerida.gr