Μία συνταγή που συνδυάζει τα δύο αγαπημένα μας φαγητά, το σουφλέ και την τυρόπιτα.
Η τυρόπιτα είναι πάντα μια τέλεια λύση για ένα εύκολο και γρήγορο σνακ, που μπορούμε να απολαύσουμε σε κάθε περίσταση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Από την άλλη, το σουφλέ είναι η κατεξοχήν συνταγή που επιλέγουμε όταν θέλουμε να φτιάξουμε εύκολο, γρήγορο και γευστικό κυρίως γεύμα.
Οι παραλλαγές και των δύο πιάτων είναι αμέτρητες και δεν βαριόμαστε να τα απολαμβάνουμε ποτέ. Τι κι αν σας λέγαμε πως εμείς βρήκαμε μία λαχταριστή συνταγή που συνδυάζει και τα δύο στην ιστοσελίδα xrysoskoufaki.gr;
Υλικά
6 φύλλα κρούστας
300 γρ. ανθότυρο
100 γρ. φέτα
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Για τον χυλό
1 αυγό
100 γρ. γάλα
4 κσ ελαιόλαδο
1 κγ λευκό ξίδι
50 γρ. αλεύρι φαρινα
άνιθο ψιλοκομμένο
αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά του χυλού και τα χτυπάμε καλά με το σύρμα. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα τυριά με το γιαούρτι και τα λιώνουμε να γίνουν κρέμα.
Ανοίγουμε τα φύλλα και τα τα κόβουμε κομμάτια. Τα χωρίζουμε στα 3. Βάζουμε τα πρώτα στον πάτο του ταψιού και τα βρέχουμε καλά με τον χυλό.
Προσθέτουμε το μισό μίγμα του τυριού. Συνεχίζουμε με τα δευτέρα φύλλα, τα βρέχουμε και αυτά με τον χυλό και βάζουμε το υπόλοιπο τυρί. Τελειώνουμε με τα τελευταία φύλλα και τα περιχύνουμε με τον υπόλοιπο χυλό.
Πασπαλίζουμε την πίτα μας με σουσάμι και την ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180c 3/4 περίπου μέχρι να ροδίσει όμορφα