10′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 30′
Υλικά
Μερίδες: 6
Διαδικασία
- Για την ταχινόσουπα με κριθαράκι αλάδωτη, ξεκινάμε και σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να ξανθύνει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και κρατάμε στην άκρη.
- Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε περίπου 2,5 λίτρα νερό μέχρι να κοχλάσει.
- Ρίχνουμε τον πελτέ (ή τον χυμό ντομάτας ή τις τριμμένες ντομάτες), το σοταρισμένο κρεμμύδι και αλάτι και βράζουμε για 5-7 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον τραχανά, μετριάζουμε τη φωτιά και βράζουμε για 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά και να γίνει σούπα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και τον σερβίρουμε ζεστό.
gastronomos.gr