Τάρτα με κιμά, σταφίδα και κουκουνάρι

Αυτή η κομψή τάρτα με κιμά είναι μια πολύ καλή επιλογή για ορεκτικό στο τραπέζι της γιορτής.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζύμη: Βάζουμε στο μίξερ το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο και χτυπάμε με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κρόκο, το νερό και το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Την αφήνουμε για 1,5 ώρα στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη.

Βήμα 2

Ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και την απλώνουμε σε μια ταρτιέρα. Κάνουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια με ένα πιρούνι και βάζουμε ένα κομματάκι λαδόκολλα πάνω στη ζύμη, απλώνοντας όσπρια για βάρος όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20΄. Ξεφουρνίζουμε τη βάση της τάρτας.

Βήμα 3

Γέμιση: Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πάπρικα, τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τον ζωμό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και θρούμπι.

Βήμα 4

Όταν κρυώσει ο κιμάς ρίχνουμε τα τυριά, την κρέμα γάλακτος, τις σταφίδες, το γιαούρτι και το κουκουνάρι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Βήμα 5

Αδειάζουμε το μείγμα στην τάρτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20΄-25΄ μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Επόμενο Άρθρο