Απόλυτα ικανοποιημένος από τους χειρισμούς της κυβέρνησης, που έγιναν από την ημέρα της τραγωδίας των Τεμπών μέχρι σήμερα στο πεδίο, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός ψέγοντας μόνο την «επικοινωνιακή διαχείριση» και την «ανοχή στις διάφορες θεωρίες συνωμοσίας».
Με το πιο θανατηφόρο, τουλάχιστον τα τελευταία 60 έτη, σιδηροδρομικό ατύχημα να απλώνει βαρύ το πέπλο του πάνω από τη χώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης «γυρνώντας τον χρόνο πίσω» ανέφερε (ΣΚΑΪ) πως «σίγουρα κάποια πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά». Μόνο που αυτό που θα έκανε διαφορετικά δεν αφορούσε το πεδίο αλλά «κυρίως στην επικοινωνία και στην ανοχή την οποία δείξαμε στις διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, οι οποίες δυστυχώς ρίζωσαν και έπεισαν ένα μεγάλο κομμάτι των συμπολιτών μας». Ως προς το δεύτερο σκέλος εξήγησε ότι αναφέρεται στα περί «μπαζώματος» ή «ξεμπαζώματος», δηλαδή σε «οι ορολογίες που κάθε τρεις και λίγο αλλάζουν».
Ο πρωθυπουργός όταν ρωτήθηκε αν «εκεί υπάρχει κάτι» (σ.σ. περί μπαζώματος) δίστασε να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση λέγοντας «όσο γνωρίζω εγώ, και νομίζω ότι γνωρίζω αρκετά, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα» και έστρεψε το βλέμμα του στη Δικαιοσύνη που είναι είναι και ο τελικός κριτής. «Κανείς δεν θα πιστέψει ή λίγοι θα πιστέψουν αυτό το οποίο θα πω εγώ.
Θα πιστέψουν, όμως, τη Δικαιοσύνη και τους πραγματογνώμονες οι οποίοι μπήκαν, και δεύτεροι, για να επιβεβαιώσουν αυτά τα οποία είπε ο πρώτος πραγματογνώμονας για το περιστατικό αυτό», ανέφερε.
«H Δικαιοσύνη θα απαντήσει στο τι πραγματικά έγινε»
Χαρακτήρισε «συγκροτημένο» το κείμενο της εξεταστικής επιτροπής της πλειοψηφίας, μίλησε για μια εικόνα που «άφησε στους πολίτες μια άσχημη γεύση» αλλά εκείνος «από την αρχή αυτής της διαδικασίας είχα επισημάνει τον κίνδυνο να μετατραπεί σε ένα πεδίο πολιτικών αντεκδικήσεων, κομματικών αντεκδικήσεων» και επιβεβαιώθηκε.
Επέμεινε «ότι τελικά η Δικαιοσύνη θα απαντήσει στο τι πραγματικά έγινε» και επανέλαβε την εμπιστοσύνη σου σε αυτή.
Ως προς το τι γίνεται από εδώ και πέρα μίλησε για το «πώς κάνουμε τα τρένα μας πιο ασφαλή» με αναφορά στην επίσκεψή του στην Θεσσαλία και στα «450 εκατομμύρια ευρώ σε πρόσθετα σιδηροδρομικά έργα για την ανάταξη του σιδηροδρομικού δικτύου».
Ισχυρίστηκε πως «η περιβόητη τηλεδιοίκηση, για την οποία έγινε τόση φασαρία, είχε παραδοθεί. Στο μεγαλύτερο κομμάτι λειτουργεί, εκτός του κομματιού που καταστράφηκε από τον «Daniel», όπου δυστυχώς πρέπει να ξανακατασκευαστεί».
«Ας έρθουν να καταθέσουν αίτημα για προανακριτκή και θα τα συζητήσουμε όλα στη Βουλή»
Πρέπει όμως να αποδοθεί δικαιοσύνη για να ησυχάσουν και οι ψυχές αυτών των παιδιών που χάθηκαν και για να νιώσουν, να αισθανθούν τη δικαίωση οι χαροκαμένοι γονείς, ειπώθηκε από τα χείλη της Σίας Κοσιώνη που πήρε τη συνέντευξη από τον πρωθυπουργό με τον πρωθυπουργό να υποστηρίζει «δεν νομίζω ότι υπάρχει Έλληνας ο οποίος να διαφωνεί με αυτό» επιμένοντας «να τελειώνουμε επιτέλους μια και καλή με όλες αυτές τις απίστευτες θεωρίες συνομωσίας, οι οποίες ήταν και βαθύτατα, θα σας έλεγα, προσβλητικές και σε προσωπικό επίπεδο».
Σχετικά με μια πιθανή προανακριτική επιτροπή και τις σκέψεις του ο πρωθυπουργός είπε πως «προς το παρόν αυτοί οι οποίοι ζητούν κάτι τέτοιο δεν έχουν καταθέσει σχετική πρόταση. Ας έρθουν να την καταθέσουν και θα τα συζητήσουμε όλα στη Βουλή».
Κατέληξε λέγοντας πως «αν κάποιος πιστεύει ότι μπορεί να συντάξει ένα κατηγορητήριο, το οποίο να αντέχει στη βάσανο αυτής της διαδικασίας, η Βουλή έχει υποχρέωση αυτό να το συζητήσει και θα το συζητήσει».
in.gr