Είναι πολύ απλές και εξαιρετικά νόστιμες σερβιρισμένες με μέλι, καρύδια, σουσάμι και κανέλα. Υπάρχουν βέβαια και παραλλαγές: στον χυλό προστίθενται αυγά για να γίνουν πιο αφράτες ή, για την αλμυρή εκδοχή τους, φέτα θρυμματισμένη. Σε αυτή την περίπτωση σερβίρονται σκέτες ή περιχυμένες με μέλι και πασπαλισμένες με πιπέρι.
15′ προετοιμασία
30′ τηγάνισμα
20′ αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 5′
Υλικά
Τεμάχια: για περίπου 40 κομμάτια
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις τηγανίτες, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ελάχιστο αλάτι.
- Προσθέτουμε σταδιακά όσο χλιαρό νερό χρειάζεται, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα μεγάλο κουτάλι, μέχρι να φτιάξουμε έναν μέτριο χυλό, όχι πολύ πυκνό. Τον αφήνουμε κατά μέρος για 15-20 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 εκ. ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Με ένα κουτάλι σούπας ρίχνουμε λίγες κουταλιές χυλό στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε για 1- 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά. Τις γυρίζουμε να ροδίσει και η άλλη πλευρά και τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
- Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές, περιχυμένες με μέλι και πασπαλισμένες με καρυδόψιχα, κανέλα και σουσάμι.
/www.gastronomos.gr